İngiltere’de Rüşvet İddiaları: Starmer Kuralları İhlal Etti mi?
Rusya’dan gelmiş geçmiş tüm virüsler için iddialı çalışma
Rusya, toprakta donmuş eski hayvanların leşlerinden biyolojik materyal çıkararak 50.000 yıl öncesine kadar bilinmeyen tarih öncesi virüsleri araştırmaya başladı.
Kremlin’de, İngiltere’nin Porton Down muadili bilim adamları bu hafta, son yıllarda bulunan buz içinde korunmuş bir yaratık koleksiyonundan örnekler alıyorlar. Soyu tükenmiş yünlü mamutlar ve tüylü gergedanların yanı sıra tarih öncesi köpekler, atlar, geyik, kemirgenler ve tavşanların kalıntıları üzerinde çalışıyorlar. En yaşlı hayvanın 50.000 yıllık bir lemming olduğuna inanılıyor.
ÇALIŞMANIN ÖNCÜSÜ ESKİ BİR SOĞUK SAVAŞ ARAŞTIRMA TESİSİ
Çalışmanın öncülüğünü, bir Soğuk Savaş biyolojik savaş araştırma tesisi olan Vector Eyaleti Viroloji ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi yapıyor. Sibirya’da Novosibirsk yakınlarındaki yüksek güvenlikli tesis şu anda daha iyi bilinen Sputnik V ile rekabet edebilmek için Rusya’nın EpiVacCorona adlı ikinci Covid-19 aşısını geliştirdi.
EKİ YARATIKLARDAN 50 ÖRNEK ALINDI
Bilim adamları, eski yaratıklardan 50 örnek aldı ve dünyanın en soğuk şehri Yakutsk’taki Rusya’nın Kuzey-Doğu Federal Üniversitesi Mamut Müzesi’nde tutulan karkaslardan aynı sayıda örnek almayı bekliyorlar. Vektör bilimcisi Dr Olesya Okhlopkova, “Rusya’da paleo-virolojinin gelişimini başlatmayı mümkün kılan paleo-virüsler bulmak istiyoruz” diye konuştu.
Son yıllarda merkez, hıyarcıklı veba, şarbon, ebola, hepatit B, HIV, SARS ve kanser gibi katillere tedavi ve panzehir bulma çabalarına da dahil olmuştu.