İngiltere’nin Covid Aşısı Başkanı: Milyonlarca insanı öldürecek yeni bir pandemi çok yakın
Tony Blair, Türkiye’nin aşı seferberliğinin önemine değindi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde Göltürkbükü’nde düzenlenen Global Turism Forum Bodrum Zirvesi için video gönderen İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Türkiye turizmini değerlendirdi.
Programa video yoluyla katılan Blair, Türkiye’nin de yoğun bir şekilde yürüttüğü aşı seferberliğinin önemine değinerek, pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizmin çıkışı olarak aşının yaygınlaşmasını gösterdi.
Turizmde krizin bilançosu: ‘100 milyon çalışan işsizlik riski altında’
Turizmi, küresel ekonominin önemli bir parçası ve Covid sürecinden en çok etkilenen sektör olarak tanımlayan Tony Blair, turizm ticaretindeki düşüşün bir sonucu olarak dünya çapında 100 milyon kadar işin risk altında olduğunu vurguladı.
“HENÜZ BİTTİĞİNDEN EMİN OLAMIYORUZ”
Sektörün yeniden açılmasını acil bir öncelik olduğunu belirten Blair, “Tüm bu trajik can kayıplarıyla birlikte, dünya çapında ticarette ve özellikle turizmde büyük kayıplar oldu. Yani olan şu ki, milyonlarca tatile gitmek isteyen insanlar, turizm sektöründe çalışan ve bundan dolayı ailelerine bakmaları gerekenler imkanlarını kaybettiler ve dahası ülkeler aralarındaki önemli uluslararası iletişimi kaybettiler. Bunların hepsi Covid krizinden ciddi şekilde etkilendi. Ve henüz bittiğinden bile emin olamıyoruz” şeklinde konuştu.