Londra Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı’nda öne çıkan markalar…
10 Aylık Bebek Anne ve Babası Tarafından Öldürüldü

Derbyshire’da bakıma alındıktan 39 gün sonra öldürülen 10 aylık bebek Finley Boden’ın, ebeveynleri Stephen Boden ve Shannon Marsden, cinayetten suçlu bulundu. Chesterfield, Derbyshire’dan olan çift, geçen yılın Mayıs ayında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Mahkeme incelemesi raporu, Finley’in aile evine geri dönmesiyle ilgili değerlendirme ve planlamanın “yetersiz” olduğunu belirtti. Bebek, ebeveynlerinin bakımına geri döndükten 39 gün sonra 57 kemik kırığı, 71 morluk ve sol elinde iki yanık ile hayatını kaybetti.
Safeguarding Değerlendirmesi
Finley’nin ölümüyle ilgili çocuk koruma incelemesinin sonuçlarına göre, Derby ve Derbyshire Çocuk Koruma Ortaklığı (DDSCP), benzer bir olayın tekrarlanma riskini azaltmak için gerekli ek önlemleri alacağını belirtti.
Yetkililerin Tepkisi
DDSCP’nin bağımsız başkanı ve denetleyicisi Steve Atkinson, “Ortaklık ajansları, Finley’in ölümü ve gerçekleştiği koşullarla ilgili derhal bir incelemeye hızlı bir şekilde yanıt vermek için sistemleri ve uygulamaları iyileştirmek için erken adımlar attı.” dedi.
Derbyshire İl Konseyi’nin Tepkisi
Derbyshire İl Konseyi’nin çocuk hizmetleri, Finley’in durumunda “kaçırılan fırsatlar” olduğunu kabul etti. Çocuk Hizmetleri İcra Direktörü Carol Cammiss, “Finley’in ölümü, onu tanıyan ve onun bakımında yer alan herkes için bir trajediydi.” dedi.