• 19/04/2024

Turizm Bakanı Ersoy: “2023 yılında İngiltere’den turist hedefimiz 4.5 milyon”

 Turizm Bakanı Ersoy: “2023 yılında İngiltere’den turist hedefimiz 4.5 milyon”

Londra WTM Fuarı’na katılan Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, yaptığı açıklamada Kovid-19 salgını öncesinde, İngiltere’den Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında en fazla rakama 2019 yılında ulaşıldığını ve Türkiye’nin İngiltere pazarından 2,5 milyon ziyaretçi aldığını belirterek, “Bu yıl için 3,5 milyon gibi çok iddialı bir hedef koymuştuk. İnşallah 2022 sonunda bu 3,5 milyon hedefini yakalamış olacağız. İlk 9 ayki veriler çok çok iyi geldi” dedi.

“İngiltere’de çok ciddi bir potansiyel var “diyen Bakan Ersoy daha sonra şunları söyledi:

“Türkiye birçok ürünle bu potansiyele hitap ediyor. Eskiden bakıldığında İngiltere’den misafir ağırlıklı olarak deniz, kum, güneş gibi ürünlere geliyordu. Şimdi artık yeni tanıtım stratejilerimizle ve kampanyalarımızla ürün çeşitliliğine de gittik. Sadece pazar çeşitliliğine değil, ürün çeşitliliğine de gittik ve bu sene de bunun meyvelerini topluyoruz. Özellikle İstanbul’a çok yoğun İngiliz gelmeye başladı. Aynı şekilde, arkeolojik ziyaretler ve paket turlarla İç Anadolu’ya ve Doğu’ya doğru da kaymalar başladı. Şimdi biz bunu yaygınlaştırarak, Türkiye’nin birçok noktasına İngiliz turistin yeni ürünlere dahil edilmesini sağlayacağız. Bu sene ilk veriler çok olumlu geçti. Stratejinin ilk meyvelerini topladık.”

“İddialı rakamlarla büyüme öngörüyoruz”

Gelecek yıla ilişkin de İngiltere pazarında iddialı hedeflerini devam ettirdiklerini söyleyen Ersoy, “Önümüzdeki sene yine çok iddialı bir rakam, büyüme öngörüyoruz. 3,5 milyon rakamını 4,5 milyona taşırız diye düşünüyorum.” dedi.

Hedef 50 milyon ziyaretçi

Bakan Ersoy, bu yıl sezon başında 42 milyon turist hedeflediklerini, Rusya- Ukrayna arasındaki savaşa rağmen hedefi 47 milyon turiste çıkardıklarını, ekim ayı itibarıyla bu rakamları revize ederek, yıl sonuna kadar 50 milyon turist hedeflediklerini söyledi.

İLGİLİ HABERLER