Birleşik Krallık hayır kurumları Ukrayna için insani yardım çağrısı başlattı

İngiltere’nin Afet Acil Durum Komitesi (DEC) tarafından ülkelerinden kaçan yüz binlerce Ukraynalıya yardım için bir çağrı başlatılıyor.
İngiliz Kızıl Haçı, Oxfam ve Save the Children da dâhil olmak üzere on beş Birleşik Krallık yardım kuruluşu, halktan bağışta bulunmalarını istemek için bir araya geliyor.
DEC, Ukrayna’daki evlerin yıkıldığını ve su kaynaklarının, hastanelerin ve okulların vurulduğunu söyledi.
Hayır kurumları, insanların acilen yiyecek, su, barınma ve tıbbi bakıma ihtiyacı olduğunu söylüyor.
İtiraz için yapılan kamu bağışları, Birleşik Krallık hükümeti tarafından toplam 20 milyon sterline kadar iki katına çıkarılacak.
800 BİNDEN FAZLA KİŞİ TERKETTİ
Birleşmiş Milletler’in tahminlerine göre, savaşın başlamasından bu yana 800 binden fazla insan Ukrayna’yı terk etti ve çoğu Polonya ve diğer komşu ülkelere gitti. Avrupa Birliği, dört milyona kadar Ukraynalının sonunda kaçmak zorunda kalabileceği konusunda uyardı.
AB ülkeleri seyahat belgesi gerekliliklerinden feragat etmesine rağmen, birçok insan sınırda dondurucu soğuklarda 15 km’ye varan kuyruklarda günlerce beklemek zorunda kaldı. karşı karşıya kaldı.