• 25/08/2025

Innogate, İngiltere pazarına girişte sınırları kaldırıyor

 Innogate, İngiltere pazarına girişte sınırları kaldırıyor

Innogate, İngiltere pazarına girişte sınırları kaldırıyor

Globale açılmak isteyen yerli teknoloji firmalarına 10 yıldır destek sağlayan Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı’nın 18. dönem başvuruları başladı.

Bugüne kadar 15 kez ABD’de pazarına yönelik gerçekleştirilen program, 3. kez İngiltere pazarına yönelik gerçekleştirilecek. Yerel teknoloji firmalarına globalde 4 kat, ABD’de 15 kat ihracat artışı sağlayan programa, İngiltere üzerinden Avrupa pazarına açılmak isteyen firmalar innogate.org adresi üzerinden 29 Şubat 2024 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Teknoloji firmalarının yereldeki başarısını global pazarlarda da sürdürmesini sağlamak amacıyla İTÜ ARI Teknokent tarafından yürütülen Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı kapsamında yerli teknoloji firmaları İngiltere pazarına açılacak. Nisan 2024’te başlaması planlanan programa başvurular 29 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

2024 yılında hedef Avrupa dolaşımını Fransa, Almanya ve Hollanda’ya da taşımak

10 yıldır gerçekleştirilen program kapsamındaki çalışmalar hakkında detayları paylaşan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş,

“İTÜ ARI Teknokent olarak farklı aşamalardaki teknoloji tabanlı girişim ve Ar-Ge şirketlerine katkı sunacak birçok program ve platform sağlıyoruz. Bu kapsamda ‘Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı’mız 2014 yılından bu yana, çok önemli bir boşluğu dolduruyor. Ülkemizdeki teknoloji firmalarının yerel başarılarını küresel ölçeğe taşımalarına rehberlik ederek, yeni pazarlara uygun iş modeli geliştirme metotları, küresel pazarlama/satış teknikleri, uluslararası bağlantılara erişim gibi destekleri 360 derece bir hizmetle sunuyoruz. 18. dönemini gerçekleştirmeye hazırlandığımız Innogate programımızdan bugüne kadar 229 firma faydalandı. Bu firmalar küresel pazarlardaki ölçeğini 4 kat artırdı, ABD’de ise 15 kat ihracat artışı sağladı. Küresele açılmak ve ölçeğini büyütmek isteyen tüm yerli teknoloji şirketlerini yeni dönemde programımıza davet ediyoruz. Yine firma ve girişimlerimizin küreselleşmelerine katkı sunmak amacıyla 2024 yılında Fransa, Almanya ve Hollanda başta olmak üzere daha da büyüteceğimiz Avrupa dolaşım programı ve küresel ölçekte lider üniversite, kuluçka ve yatırımcı ağımızı genişletmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

İLGİLİ HABERLER