Trendeki Telefon Hırsızı Banka Uygulamalarından 21 Bin Sterlin Çaldı

 Trendeki Telefon Hırsızı Banka Uygulamalarından 21 Bin Sterlin Çaldı

İngiltere ve Galler’de Polise Çalıntı Telefonları Bulma Yetkisi Genişletiliyor

Londra’da yaşayan müzisyen ve aktör Niall McNamee, Londra Metrosu’nda telefonuyla ilgilenirken bir hırsızın telefonu elinden kapıp kaçmasıyla büyük bir finansal zarara uğradı. Hırsız, iki gün içinde Niall’ın banka hesaplarından toplam 21.000 sterlin çekti. Bu miktarın 7.000 sterlini, kendi adına alınmış bir krediden oluşuyordu.

Niall, telefonunun çalınması sonrası banka hesaplarının boşaltıldığını fark etti. Hırsız, HSBC’den onun adına kredi çekmiş ve bu parayı bir Apple mağazasında harcamıştı. Niall, yaşadığı şoku şöyle ifade etti: “Tüm hayatım elimden alınmış gibi hissettim. Hesaplarım sıfırlandı.”

Uzmanlar, hırsızlığa karşı şu önerilerde bulunuyor:

  • Telefonları kullanmadığınız zaman göz önünden uzak tutun.
  • Fermuarlı cepler tercih edin.
  • Telefonunuzu takip cihazlarıyla koruyun ve güvenlik ayarlarını etkinleştirin.

Düşük Mahkumiyet Oranları

2023 yılında 23.683 hırsızlık vakasının sadece %2’si olumlu sonuçlandı. BBC’ye konuşan Niall, polisin “CCTV kanıtı olmaması” nedeniyle davasını kapattığını belirtti. Monzo, Niall’ın parasının bir kısmını geri ödedi ancak HSBC, kredi borcunu henüz iptal etmedi. Niall, bankanın süreçte yetersiz kaldığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER