İngiltere’de İsrail’in Uluslararası Futboldan Men Edilmesi İçin 25 Binden Fazla İmza Toplandı

İngiltere’de İsrail’in Futboldan Men Edilmesi İçin 25 Binden Fazla İmza Toplandı
İngiltere’de İsrail’in Gazze’deki eylemleri gerekçe gösterilerek uluslararası futboldan men edilmesi talebi kamuoyunda geniş yankı buldu. Filistin Dayanışma Kampanyası (PSC) tarafından başlatılan ve kısa sürede 25.000’i aşkın kişinin imzaladığı dilekçe, Wembley Stadyumu’nda İngiltere Futbol Federasyonu’na (FA) teslim edildi.
Dilekçe, FA’den yalnızca İsrail’in uluslararası futbol turnuvalarından men edilmesini değil, aynı zamanda Aston Villa ile Maccabi Tel Aviv arasında Perşembe günü oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçının iptal edilmesini içeriyor. PSC Direktörü Lewis Backon, teslim töreninde yaptığı açıklamada, “Soykırım ve apartheid ile suçlanan bir devletin takımlarının uluslararası arenada yer alması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
West Midlands Polisi ise güvenlik riski nedeniyle karşılaşmayı “yüksek riskli maç” kategorisine aldı. Polis, belediye yetkilileri ve güvenlik uzmanlarından oluşan kurul, Maccabi Tel Aviv taraftarlarının stadyuma alınmamasını kararlaştırdı.
#ingiltere #israil #filistin #futbol #uefa #astonvilla #maccabitelaviv #boykotisrail #filistindayanışması





