• 24/08/2025

AB ile İngiltere, Kuzey İrlanda protokolünü görüşecek

 AB ile İngiltere, Kuzey İrlanda protokolünü görüşecek

AB ile İngiltere, Kuzey İrlanda protokolünü görüşecek

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Brexit sonrası taraflar arasında sorun haline gelen Kuzey İrlanda Protokolü’nü görüşmek üzere bir araya gelecek.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Sunak ile yarın İngiltere’de görüşeceklerini açıkladı.

Von der Leyen, İrlanda ve Kuzey İrlanda Protokolü hakkındaki karmaşık sorunların çözümü için yüz yüze çalışma kararı aldıklarını bildirdi.

İngiliz yetkililer, son günlerde protokolle ilgili AB ile anlaşmaya varmak üzere oldukları yönünde açıklamalar yapıyordu.

İngiltere Başbakan Yardımcısı Dominic Raab, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Anlaşmaya varmak üzereyiz. Çok ilerleme kaydettik ama henüz anlaşmış değiliz.” demişti.

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar da önceki günkü açıklamasında Kuzey İrlanda konusunda yeni bir anlaşmanın sona doğru yaklaştığını söylemiş, anlaşmanın birkaç gün içinde duyurulabileceğini ifade etmişti.

İLGİLİ HABERLER