Birleşik Krallık topraklarındaki en ölümcül terör saldırısının zanlısı gözaltına alındı

 Birleşik Krallık topraklarındaki en ölümcül terör saldırısının zanlısı gözaltına alındı

21 Aralık 1988’de İskoçya’nın Lockerbie kasabası üzerinden geçtiği sırada patlatılan ve 270 kişinin hayatını kaybettiği Lockerbie faciasının zanlısı 34 yıl sonra gözaltına alındı. İskoç yetkililer, Pan Amerikan Havayolları’na ait uçağın patlamasına yol açan bombayı yapmakla suçlanan Libyalı Ebu Agila Muhammed Mesud’un Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) gözaltına alındığını doğruladı.

İskoç yetkililer, Libyalı Ebu Agila Muhammed Mesud’un gözaltına alınmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı: “İskoç savcılar ve polisi, İngiliz hükümeti ve Amerikalı meslektaşlarıyla, uçağa bombayı yerleştiren Libyalı ajanla hareket edenleri adalete teslim etmek amacıyla bu soruşturmayı sürdürmeye devam edecek.”

ABD Adalet Bakanlığı’ndan bir sözcü, Reuters haber ajansına verdiği demeçte, Mesud’un Vaşington’daki bir federal mahkemede düzenlenecek ilk duruşmaya katılacağını söyledi. Mesud mahkeme belgelerinde, 1970’lerde Libya İstihbarat Servisi’ne katılan uzman bir bombacı olarak nitelendirdi.

İLGİLİ HABERLER