Birleşik Krallık’ta 50 Kişinin Zehirlendiği Kebapçıya Para Cezası

Birleşik Krallık’ta 50 Kişinin Zehirlendiği Kebapçıya Para Cezası
Galler’de bulunan bir kebapçı, gıda zehirlenmesi skandalıyla gündeme geldi. Küçük bir kasabadaki kebapçıda yemek yiyen veya paket servis alan 50’den fazla kişi, ciddi mide rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
Sağlık ekipleri, zehirlenmeye hijyen kurallarına uyulmaması nedeniyle yiyeceklere bulaşan Shigella bakterisinin yol açtığını açıkladı. Kusma, yüksek ateş, şiddetli mide krampları ve kanlı ishal gibi semptomlar gösteren zehirlenme mağdurları arasında 11 yaşındaki bir çocuğa tip 1 diyabet teşhisi kondu.
İşletme Sahipleri Gözaltına Alındı
Polis, olayla ilgili işletme sahiplerini gözaltına aldı. Soruşturmada, zehirlenmenin yıkanmamış sebzelerin lahana salatasına bulaşmasıyla bağlantılı olduğu belirlendi. Ancak kesin bir neden henüz tespit edilemedi.
Para Cezası
Newport Sulh Ceza Mahkemesi, ik kişiye güvenli olmayan gıda satışı, gıda güvenliği prosedürlerini ihmal etme ve işletme kayıtlarını yenilememe suçlarından mahkûm etti. Birine 2 bin sterlin, diğerine ise 3 bin 65 sterlin para cezası verilirken, her ikisinin toplam 2 bin 792 sterlin masraf ödemesine karar verildi.
Sanıkların avukatları, müvekkillerinin yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını ve mağdurlardan özür dilediklerini belirtti.