Caria Holidays

Covid vakalarının en hızlı yayıldığı ülkeler: İngiltere, Türkiye ve Rusya

 Covid vakalarının en hızlı yayıldığı ülkeler: İngiltere, Türkiye ve Rusya

Dünya Sağlık Örgütü, geçen hafta yeni korona virüs vakalarının en hızlı arttığı bölgenin yüzde 7 ile Avrupa olduğunu duyurdu. Değerlendirmeye göre, vakaların yükseldiği yerlerin başında İngiltere, Rusya ve Türkiye geliyor.

Ancak art arda üçüncü hafta, Avrupa’da koronavirüs vakaları yaklaşık 1,3 milyon yeni vakayla sıçrayış gösterdi. DSÖ, bölgedeki ülkelerin yarısından fazlasının Covid-19 sayılarında artış olduğunu bildiriyor.

İngiltere rekor kırmaya devam ediyor

Geçen hafta, Rusya Covid-19 vakaları için defalarca kez günlük rekorlar kırdı ve Birleşik Krallık’taki enfeksiyon sayısı temmuz ortasından bu yana görülmeyen seviyelere yükseldi.

Türkiye’de günlük ortalama ölüm 200 ve üzerinde

Türkiye’de ise 19 Ekim salı günü rakamlarına göre sadece bir gün içerisinde 30 binden fazla vaka ve 223 ölüm gerçekleşti. Türkiye’deki vaka rakamları son bir aydır günlük 30 bin civarında dolanıyor. Ölü sayısı da günlük 200 kişinin altına hiç düşmedi.

İLGİLİ HABERLER