Hull City’den Premier Lig’e Rüya Gibi Dönüş: Manchester United’a Büyük Şok
Dokuz yıllık aranın ardından Premier Lig’e geri dönen Hull City, sezonun ilk maçında büyük bir sürprize imza attı. MKM Stadium’da Manchester United’ı ağırlayan Hull, güçlü rakibini 2-0 mağlup ederek hem sezona üç puanla başladı hem de Premier Lig tarihindeki Manchester United’a karşı ilk galibiyetini elde etti.
24 bin 470 taraftarın takip ettiği karşılaşmada ev sahibi ekibin gollerini Semi Ajayi ve yeni transfer Nobel Mendy kaydetti. Manchester United ise yüzde 72 topa sahip olmasına ve 21 şut çekmesine rağmen Hull savunmasını aşamadı.
Hull City 17. dakikada öne geçti
Karşılaşmaya istekli başlayan Hull City, Manchester United’ın savunmadaki açıklarını erken değerlendirdi. 17. dakikada Oli McBurnie’nin vuruşunu United kalecisi Senne Lammens direğe çeldi. Dönen topu iyi takip eden Nijeryalı savunmacı Semi Ajayi, güçlü bir vuruşla fileleri havalandırarak Hull’u 1-0 öne geçirdi.
Bu gol aynı zamanda Hull City’nin Mayıs 2017’den bu yana Premier Lig’de attığı ilk gol oldu. Hull’un bundan önceki son Premier Lig golünü, Tottenham’a 7-1 kaybettikleri karşılaşmada Sam Clucas kaydetmişti.
Rekor transfer Mendy ilk maçında golünü attı
Hull City, 38. dakikada farkı ikiye çıkardı. Regan Slater’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında iyi yükselen Nobel Mendy, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.
Rayo Vallecano’dan 20 milyon sterlinin üzerinde bir bedelle transfer edilen ve kulüp tarihinin en pahalı transferi olan Senegalli savunmacı, Premier Lig’deki ilk maçında gol sevinci yaşadı.
Goldeki iş birliği Hull’un kadro yapılanmasını da gözler önüne serdi. Mendy milyonlarca sterlinlik yeni transferlerden biri olurken, asisti yapan Slater’ın Hull’a kalıcı transferinin yalnızca 50 bin sterline gerçekleşmiş olması dikkat çekti.
Dokuz yıllık Premier Lig hasreti sona erdi
Hull City, 2017’de Premier Lig’den düştükten sonra zorlu bir dönem geçirmiş ve League One’a kadar gerilemişti. Yeniden yükselişe geçen Tigers, geçen sezon Championship play-off finalinde Middlesbrough’u 1-0 yenerek Premier Lig biletini almıştı.
Teknik direktör Sergej Jakirovic yönetimindeki Hull, yeni sezon öncesinde küme düşme adayları arasında gösterilmesine rağmen ilk haftada ligin devlerinden Manchester United’ı mağlup ederek güçlü bir mesaj verdi.
Hull ayrıca ligde Manchester United karşısındaki uzun galibiyet hasretini de bitirdi. Tigers, United’a karşı son lig galibiyetini 1974 yılında eski İkinci Lig’de elde etmişti.
Manchester United topa sahip oldu ama sonuç alamadı
Michael Carrick yönetimindeki Manchester United için ise yeni sezon büyük bir hayal kırıklığıyla başladı. 2025-26 sezonunu üçüncü sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi bileti alan United, yaz döneminde yapılan transferlerle birlikte yeni sezona yüksek beklentilerle girmişti.
Ancak Hull karşısında özellikle ilk yarıda etkisiz kalan Kırmızı Şeytanlar, devre arasına 2-0 geride girdi. Yaz transferleri Andrey Santos ve Youri Tielemans’ın yer aldığı yeni orta saha beklenen etkiyi yaratamadı. İki futbolcu da ikinci yarının ortalarında oyundan alındı.
United, Premier Lig tarihinde sezonun açılış haftasında daha önce 12 kez yeni yükselen takımlarla karşılaşmış ve hiçbirini kaybetmemişti. Hull yenilgisiyle bu seri de sona erdi.
Rashford geri döndü, ancak geri dönüşü sağlayamadı
Manchester United’da ikinci yarının başında dikkat çeken bir değişiklik yaşandı. Barcelona’daki kiralık döneminin ardından kulübe dönen Marcus Rashford, devre arasında oyuna dahil edildi.
İngiliz yıldız böylece Aralık 2024’ten bu yana yetiştiği kulübün formasını ilk kez resmi bir karşılaşmada giydi. Ancak Rashford’ın oyuna girmesi de Manchester United’ın hücumdaki sorunlarını çözmeye yetmedi.
United maç boyunca 21 şut çekti. Matheus Cunha, Bryan Mbeumo ve Bruno Fernandes çeşitli pozisyonlarda Hull kalecisi Konstantinos Tzolakis’i test ederken, Fernandes önemli bir fırsatta topu üstten auta gönderdi.
Hull kalecisi Tzolakis geçit vermedi
Manchester United’ın yüzde 72 oranında topa sahip olduğu karşılaşmada Hull savunması disiplinli görüntüsüyle öne çıktı. United, geçen sezon oynadığı tüm Premier Lig karşılaşmalarından daha fazla pas yapmasına rağmen skor üretemedi.
Hull’un yeni Yunan kalecisi Konstantinos Tzolakis ise beş kurtarış yaptı. Tzolakis özellikle maçın son bölümünde Bryan Mbeumo’nun şutunda yaptığı kurtarışla United’ın geri dönüş umutlarını tamamen söndürdü.
Maçın yıldızı Semi Ajayi
Hull City’nin Premier Lig’e dönüşündeki tarihi galibiyetin öne çıkan ismi Semi Ajayi oldu. Takımının ilk golünü kaydeden 32 yaşındaki savunmacı, BBC Sport kullanıcılarının değerlendirmesinde 8,54 puanla maçın oyuncusu seçildi.
İlk Premier Lig maçında gol atan Nobel Mendy 8,50 puan alırken, Oli McBurnie 8,42 ve kaleci Konstantinos Tzolakis 8,40 puanla Hull’un galibiyetinde öne çıkan diğer isimler oldu.
Premier Lig’e dokuz yıl sonra geri dönen Hull City böylece sezona unutulmaz bir galibiyetle başlarken, Manchester United cephesinde ise Michael Carrick ve oyuncularının performansı daha ilk haftadan soru işaretleri yarattı.

