İngiliz siyasetinde ‘cinsel istismar’ krizi büyüyor: Eski bakan tutuklandı

İngiliz siyasetinde ‘cinsel istismar’ krizi büyüyor: Eski bakan tutuklandı
İngiltere’de eski bir adalet bakanı, parlamentonun dış ilişkiler komitesinin eski başkanı ve Muhafazakar Parti’den Milletvekili Crispin Blunt, “cinsel istismardan ve uyuşturucu bulundurma” şüphesiyle tutuklandı.
Blunt, soruşturmanın suçlama olmadan sona ereceğinden emin olduğunu söyledi.
Blunt, daha önce de aynı olayla ilgili olarak polise bir gasp iddiası bildirdiğini ve birkaç hafta önce memurlarla konuştuğunu söyledi.
Blunt, “Dün bir milletvekilinin tecavüz iddiasıyla ilgili olarak tutuklandığı bildirildi. O milletvekilinin ben olduğumu teyit ediyorum. Tutuklama olgusu, Meclis Başkanı ve Baş Denetçiye resmi bir bildirim yapılmasını gerektirmektedir. Bu olayla ilgili olarak şu ana kadar iki kez sorgulandım; ilki üç hafta önce gaspla ilgili endişelerimi ilk kez dile getirdiğimde gerçekleşmişti. İkinci kez ise tutuklanmamın ardından tedbir altında sorgulandım. Tutuklama gereksizdi, çünkü herhangi bir suçlama olmaksızın sonuçlanacağından emin olduğum soruşturmada tam işbirliği yapmaya hazırım” dedi.
Blunt’ın, kırbaç cezasının askıya alındığı ve kendisinden polis soruşturması sona erene kadar parlamento binasından uzak durmasının istendiği belirtiliyor.