İngiltere Meteoroloji Ofisi: Aşırı Hava Olayları Yeni Normale Dönüştü
İngiltere Başbakanı Starmer’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ukrayna Teşekkürü

İngiltere Başbakanı Starmer’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ukrayna Teşekkürü
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Hollanda’nın Lahey kentinde düzenlenen NATO Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin 10 Numara’dan yapılan açıklamada, Starmer’ın Türkiye’ye Ukrayna’daki Gönüllüler Koalisyonu’nun planlanmasına verdiği destek ve barış görüşmelerindeki yapıcı rolü nedeniyle teşekkür ettiği bildirildi.
Erdoğan ve Starmer, Orta Doğu’daki gelişmeleri de değerlendirdi. Taraflar, İsrail ile İran arasındaki ateşkesin olumlu bir adım olduğu konusunda hemfikir olurken, Gazze’deki insani durumun “kabul edilemez” olduğu yönünde mutabakata vardı. Liderler, bölgeye insani yardımın artırılması gerektiğini vurguladı.
Görüşmede ayrıca, Türkiye ile İngiltere arasındaki askeri işbirliğinin gelişmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi. İki lider, güncellenen Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinde kaydedilen ilerlemeyi de olumlu karşıladı.
Görüşme, Türkiye’nin küresel güvenlik meselelerindeki diplomatik etkisinin altını çizerken, Ankara ile Londra arasındaki çok yönlü işbirliğinin artarak süreceğine işaret etti.