İngiltere ırkçılık raporu: Adı geçenler görüş vermemiş
İngiltere hükümetinin hazırladığı ırkçılık raporuna adı geçen uzmanların görüş vermediği ortaya çıktı.
İngiltere’de hükümetin hazırladığı ırkçılık raporuna tepkiler çığ gibi büyürken, yeni bir skandal ortaya çıktı.
The Independent’ın haberine göre; hükümete bağlı bir komisyonun hazırladığı tepki çeken ırkçılık raporunda adı geçen iki uzman, kendilerinden danışma hizmeti alınmadığını söyledi.
Raporda adı geçen siyah İngiliz tarihi ve edebiyatı alanında uzmanlaşmış yazar SI Martin şunları söyledi; “Bana hiç danışılmadı, benimle iletişime geçme konusunda hangi kayıtları olduğunu bilmiyorum.”
Britanya tarihçisi olan ikinci bir akademisyen olan Stephen Bourne de Irk ve Etnik Eşitsizlikler Komisyonu’na danışılırken raporda yer alan isminin “manipüle edildiğini” hissettiğini söyledi.
Hükümet, Britanya’da sistematik seviyede ırkçılık olmadığını söyleyen ırkçılık raporuyla ilgili çok sayıda aktivistten ve muhalefetten tepki çekti.

- İngiltere’de köprüden uçan araç iki gencin ölümüne yol açtı
- Türkiye 2026 yaz turizmi için İngiltere ve Almanya ile masaya oturdu
- Londra’da geciken sosyal konut projesinin faturası ağır oldu
- Schengen Bölgesi’nde yeni dijital sınır sistemi yürürlüğe girdi!
- Ortadoğu için kritik gün: ABD ve İran heyetleri İslamabad’da masaya oturuyor