• 01/09/2025

İngiltere Kilisesi yıllar öncesine dayanan Yahudi karşıtı yasalar için özür diledi

 İngiltere Kilisesi yıllar öncesine dayanan Yahudi karşıtı yasalar için özür diledi

İngiltere Baş Hahamı Ephraim Mirvis ve Canterbury Başpiskoposu Justin Welby’nin Oxford’daki Christ Church Katedrali’nde katıldığı özel bir ayinde, 1222’de kabul edilen Oxford Sinodu (Ortodokslarda başpiskopos ve ona bağlı piskoposlardan oluşan kurul) yasası görüşüldü.

İngiltere, 800 yıl önce Yahudiler ve Hristiyanlar arasındaki sosyal etkileşimleri yasaklayan, Yahudilerin bazı mesleklerden men edilmesini ve ülkeden sınır dışı edilmesine neden olan Yahudi karşıtı yasa için özür diledi.

“YANLIŞI HATIRMALAK İÇİN BÜYÜK FIRSAT”

Başpiskopos Welby yaptığı açıklamada, “Bugün yapılan yanlışı hatırlamak, tövbe etmek ve yeniden bir araya gelmek için büyük bir fırsat. Günümüz Hristiyanlarının Yahudi karşıtlığını reddetmeleri için dua edelim” dedi.

Welby ayrıca Hristiyanların utanç verici eylemleri için tövbe etme ve Yahudi toplumu ile ilişkilerini olumlu bir şekilde yeniden inşa etme zamanının geldiğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER