İskoçya’da 23 Nisan’a Özel İki Anlamlı Etkinlik: Meclis Ziyareti ve Parlamentoda Kültürel Buluşma
İngiltere’de tepki çeken “Çevrimiçi Güvenlik Yasası” kabul edildi

İngiltere’de tepki çeken “Çevrimiçi Güvenlik Yasası” kabul edildi
İngiltere hükümeti tarafından hazırlanan ve Parlamento Meclisi’nden geçen Çevrimiçi Güvenlik Yasası, tüm tepkilere rağmen resmi hale geliyor.
İngiltere’yi “dünyada çevrimiçi olmak için en güvenli yer” haline getirmeyi amaçlayan tasarı, barındırdığı güzel güvenlik önlemlerine (Büyük platformlara yasadışı içeriklerin kaldırmaları konusunda katı şartlar getirmesi gibi) rağmen bazı riskli detaylarıyla belirli teknoloji firmalarının ise tepkisine neden oluyor.
Örneğin WhatsApp’ın başındaki isim Will Cathcart, geçtiğimiz aylarda eğer İngiltere merkezli Çevrimiçi Güvenlik Yasası WhatsApp’ta kullandıkları uçtan uca şifrelemeyi zayıflatırsa, ülkeden komple çıkabileceklerini söylemiyle çok ses getirmişti. İngiltere Çevrimiçi Güvenlik Yasası ile hükümet WhatsApp’ı, “uçtan uca şifreleme” altyapısını kaldırmadan uygulanması mümkün olmayan içerik denetleme politikalarına zorlayabilir. WhatsApp bunu yapmayı reddederse, çatı şirketi Meta’nın yıllık cirosunun yüzde 4’üne kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.
Uçtan uca şifreleme iletişimi adından da geçtiği üzere baştan başa şifreliyor, bu sayede olabilecek en yüksek iletişim güvenliği elde ediliyor. Firma haklı olarak bunu iptal etmek istemiyor çünkü herkes devamlı olarak daha yüksek güvenlik istiyor.