İngiltere’de soyu tükenen kelebek 100 yıl sonra yeniden ortaya çıktı

İngiltere’de soyu tükenen kelebek 100 yıl sonra yeniden ortaya çıktı
İngiltere’de 100 yıl önce soyu tükenen türler listesine eklenen siyah damarlı beyaz kelebeklere başkent Londra’nın yakınlarındaki çayırlarda şimdilerde yeniden rastlanıyor.
Siyah damarlı kelebekler Londra’nın güneydoğusundaki çayırlarda ve çalılık bölgelerde, az sayıda da olsa görülmeye başladı. Uzman olmayanlar, bu türü kolaylıkla, lahana kelebeği denen, yaz aylarında yaygın şekilde görülen beyaz kelebek türüyle karıştırabilir. Ancak İngiltere’de siyah damarlı beyaz kelebeklere çok uzun yıllardır kimse rastlamadı.
Bu kelebek türü, 1660-1685 yılları arasında hüküm süren Kral 2. Charles döneminde, İngiltere’deki türler arasında ilk kez listelendi. 1925’te ise ülkedeki varlığının resmen sona erdiği belirlendi. Son günlerde bu kelebek türü, Londra’nın hemen kıyısında, en sevdiği yaşam alanı olan alıç ve kuş eriği ağaçları çevresinde görülüyor. İsimlerinden anlaşıldığı gibi bu türün üyeleri, kanatlarında belirgin siyah damarlara sahip.