İngiltere’de Yüksek Mahkeme Yargıcı Köle Tuttu!

İngiltere’de Yüksek Mahkeme Yargıcı Köle Tuttu!
İngiltere’de, Birleşmiş Milletler ve Uganda Yüksek Mahkemesi yargıcı Lydia Mugambe hakkında kölelik suçlamasıyla dava açıldı. Mugambe’nin, bir kadını kandırarak ülkeye getirdiği ve zorla çalıştırdığı öne sürülüyor.
Oxford Üniversitesi’nde hukuk doktorası yapan Mugambe’nin, Uganda’nın Londra’daki yüksek komiser yardımcısı John Leonard Mugerwa ile birlikte hareket ettiği iddia ediliyor. Savcılara göre, mağdur kadın İngiltere’ye hizmetçi olarak getirildi ve burada köle gibi çalıştırıldı. Ücret almadan ev işleri ve çocuk bakımı yapmaya zorlandığı, kimlik belgelerine el konulduğu belirtildi.
Baskı ve Tehditler Ortaya Çıktı
Mahkemeye sunulan delillere göre Mugambe, mağdur kadını geri gönderme tehdidinde bulundu ve şikayetinden vazgeçmesi için baskı yaptı. Polis sorgusunda, kendisinin “diplomatik dokunulmazlığa” sahip olduğunu iddia eden yargıcın bu savunması İngiliz yetkililer tarafından reddedildi.
Mahkemede Çarpıcı Açıklamalar
Savcı Caroline Haughey KC, yargıcın statüsünü kullanarak mağduru istismar ettiğini belirtti. Mağdurun, bağımsız bir işte çalışmasına izin verilmediği ve tamamen Mugambe’ye bağımlı hale getirildiği ifade edildi.
Tüm Suçlamaları Reddetti
Mugambe, mahkemede kendisine yöneltilen dört suçlamayı kabul etmedi. Ancak savcılar, mağdurun özgürlüğünün kısıtlandığını ve sanığın konumunu kötüye kullandığını belirterek ağır ceza talep etti.