İngiltere’den İlk Vize: Gazzeli Çocuklar Tedavi İçin Londra’da

İngiltere’den İlk Vize: Gazzeli Çocuklar Tedavi İçin Londra’da
İngiltere, Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana ilk kez tedavi amacıyla iki Gazzeli çocuğa vize verdi. Mısır’da bulunan 5 yaşındaki Ghena Abed ve 12 yaşındaki Rama Qudiah, sağlık durumları nedeniyle Project Pure Hope adlı yardım kuruluşunun girişimiyle Londra’ya getirildi. Ghena göz tedavisi, Rama ise bağırsak rahatsızlığı için İngiltere’de sağlık hizmeti alacak.
Londra’daki Heathrow Havalimanı’na ulaşan çocuklar, Gazze’den gelen ilk resmi hasta kabulü oldu. Project Pure Hope yetkilisi Farzana Rahman, vize sürecinin 17 ay sürdüğünü belirterek, birçok çocuğun zamanında yardım ulaştırılamadığı için hayatını kaybettiğini ifade etti.
İngiltere Uluslararası Yardımı Artırıyor
İngiltere’nin Orta Doğu’dan Sorumlu Devlet Bakanı Hamish Falconer, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Gazzeli hastalara yönelik yardımların artacağını duyurdu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), UK Med ve BM OCHA’nın Mısır’daki sağlık çalışmaları desteklenerek daha fazla hastanın tedaviye erişimi sağlanacak.