İngiltere’nin karpuz rekoru kırıldı

İngiltere’nin karpuz rekoru kırıldı
Cambridgeshire’daki bir çiftlik, bu yıl kendi deyimiyle “zorlu” bir iklimde 11 bin karpuz yetiştirerek Birleşik Krallık’ta rekor kırdı.
Wisbech’teki Oakley Farms, zorlu şartlara rağmen üretimini ikiye katladı.
Tesco, balkabağı ve kabak da yetiştiren çiftliğin İngiltere’nin en büyük karpuz üreticisi olduğunu söyledi.
Süpermarket, bu yılın çiftlikten elde edilen hasadını “İngiltere’de şimdiye kadar üretilen en büyük verim” olarak nitelendirdi.
Yetiştirici, bitki başına daha fazla meyve üretmek için farklı yöntemler denedi ve 2020’de yaklaşık 5.500 olan önceki üretim rekorunu ikiye katladı.
Wisbech, Cambridgeshire’daki Oakley Çiftlikleri’nin yöneticisi Nick Molesworth, karpuzların “ilkbahar sonlarında kabak üretimi ile sonbahar başlarında kabak üretimi arasında mükemmel uyum sağladığını” söyledi.
Molesworth, “Karpuz yetiştirmek için birkaç farklı yöntem denedik ve artık bitki başına daha fazla meyve elde ediyoruz, dolayısıyla sıkı çalışmanın karşılığını almaya başlıyoruz. Büyümeleri o kadar kolay değil ve Britanya iklimi de zorlayıcı olabiliyor ancak bu yılki mahsulden çok memnunuz.” dedi.