“Istanbul Photo Awards 2023” sergisi Londra’da açıldı

 “Istanbul Photo Awards 2023” sergisi Londra’da açıldı

“Istanbul Photo Awards 2023” sergisi Londra’da açıldı

Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards 2023’ün sergisi, Londra’da sanatseverlerle buluştu.

Londra Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) 15 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek serginin açılışına Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Londra YEE Müdürü Mehmet Karakuş’un yanı sıra bu yıl yarışma kapsamında ödül kazanan Alex Broadway ile çok sayıda davetli katıldı.

Nikon Türkiye, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Türk Hava Yollarının (THY) destekleriyle düzenlenen sergide, bu yıl 9’uncu kez düzenlenen yarışmada ödül kazanan 30 eser sergilenirken yarışmanın önceki yıllarında “Filistin” konulu çalışmalarıyla dereceye giren fotoğraflara da yer verildi.

Büyükelçi Ertaş, serginin açılışında, dünyanın hızlı bir dönüşümden geçtiğini hatırlatarak, hakikat ötesi bir dönemde gerçeğin bulanıklaştığını ve doğruya ulaşmanın zorlaştığını söyledi.

Devletler arasında konvansiyonel mücadele yöntemlerine ek olarak enformasyon alanının da çatışma mecrasına dönüştüğüne dikkati çeken Ertaş, “Böyle bir ortamda yalnızca ülkemiz ve insanımız için değil, dünya çapında gerçekleri ortaya çıkarmak için hizmet veren, saygın ve muteber bir haber ajansımız olduğu için gurur duyuyoruz.” dedi.

Filistin’deki dram dünyanın bir kesimi tarafından görmezden gelinirken, AA’nın yaşananları tüm gerçekliğiyle ortaya koyduğunu belirten Ertaş, İsrail’in Gazze’deki saldırılarında yaşamlarını yitiren ve aralarında AA kameramanı Muntasır es-Savvaf’ın da bulunduğu gazeteciler için başsağlığı diledi.

Geçmiş görevlerinde Ajans kökenli gazeteci ve foto muhabirleriyle çalıştığı için mutlu olduğunu söyleyen Ertaş, Istanbul Photo Awards gibi bir markayı ortaya çıkaran AA’yı ve yarışmaya katılan tüm foto muhabirlerini tebrik etti.

İLGİLİ HABERLER