KKTC’nin 40. kuruluş yıl dönümü Londra Türk Okullarında kutlandı
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra’da Türk okullarını ziyaret ederek, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, garantör ülke İngiltere’yi; Kıbrıs Türk halkına yaptığı haksızlıklara son vermeye, Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunu koruyarak, Kıbrıs siyasetini gözden geçirmeye ve direkt uçuşlar dahil diğer tüm konularda Kıbrıs Türk halkına yönelik açılımlar yapması için göreve çağırdı.
Cumhurbaşkanı Tatar’a, ziyaretlerinde, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ile KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin de eşlik etti. Ziyaretlerde, KKTC Londra Eğitim Ataşesi Metin Harper de yer aldı.
FAZIL KÜÇÜK OKULU ZİYARETİ
Cumhurbaşkanı Tatar, ilk önce Dr. Fazıl Küçük Türk Dili ve Kültürü Okulu’nu ziyaret etti.Buradaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu Başkanı Ulaş Tözün, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığının sembolü KKTC’nin 40. yaşını gururla kutladıklarını ifade eden Tözün, devleti el birliğiyle geleceğe daha güçlü şekilde taşımak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Tözün, İngiltere’de, çocukların gençlerin dilini, kültürünü, vatan sevgisini her zaman üst seviyede tutmak için çalıştıklarını ifade ederek, şehitleri andı, gazileri yad etti, Türkiye Cumhuriyeti’ne olan güveni vurguladı ve Cumhuriyet Bayram’ını kutladı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, KKTC’nin 40. kuruluş yıl dönümünde, Londra’da Türk çocuklarla, gençlerle, vatandaşlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi ve Cumhuriyet Bayram’ını kutladı.
Tatar, Londra’da gençlere dilini, kültürünü, vatan sevgisini korumak, öğretmek için zor koşullarda emeğini ortaya koyan herkesi tebrik etti, bu zenginlikleri geleceğe taşımanın önemine vurgu yaptı.