Kral Charles’tan Erdoğan’a 29 Ekim Mesajı: Türkiye ile Dostluğumuzu Güçlendirmekte Kararlıyız
Kral Charles’tan Cumhuriyet Bayramı Tebriği
İngiltere Kralı III. Charles, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben bir kutlama mesajı yayımladı.
Kral Charles, kendisi ve eşi Kraliçe Camilla adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk halkına en içten tebriklerini ileterek Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.
Mesajında iki ülke arasındaki köklü ilişkilere dikkat çeken İngiliz hükümdar, Türkiye ile İngiltere arasındaki dostluğun gelecekte daha da güçlendirilmesine yönelik kararlılığını dile getirdi.
“Milletlerimiz Arasındaki Kalıcı Dostluğu Vurgulamak İçin Özel Bir Fırsat”
Kral Charles, Cumhuriyet Bayramı’nın iki ülke arasındaki ilişkilerin önemini yeniden hatırlatmak açısından anlamlı bir gün olduğunu belirtti.
İkili bağların gücünden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kral Charles, önümüzdeki yıllarda Türkiye ile daha yakın ilişkiler geliştirmeyi arzuladığını vurguladı.
Mesajında, iki ülke arasındaki kalıcı dostluğun korunmasının ve iş birliğinin geliştirilmesinin önemine işaret etti.
Türkiye’nin COP31 Liderliğine Övgü
Kral Charles’ın mesajında öne çıkan başlıklardan biri de iklim değişikliğiyle mücadele oldu.
İngiliz hükümdar, iklim değişikliği ve doğal çevrenin korunması gibi ortak küresel sorunlara karşı ülkelerin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye’nin Antalya’da düzenlenecek COP31 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’na ev sahipliği yapmaya hazırlandığını hatırlatan Kral Charles, Türkiye’nin bu alandaki liderliğini takdirle karşıladığını ifade etti.
Charles, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadele, sürdürülebilirlik ve doğal çevrenin korunması konularında dünya ülkelerini bir araya getirme çabalarına dikkat çekti.
“Türk Halkına Barış, Refah ve Esenlik Diliyoruz”
Kral Charles, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mesajını Türk halkına yönelik iyi dilekleriyle tamamladı.
İngiliz hükümdar, eşi Kraliçe Camilla ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına gelecek yıl boyunca barış, refah ve esenlik diledi.
Mesaj, “Charles R.” imzasıyla sona erdi.
İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından 28 Ekim 2026’da kamuoyuyla paylaşılan mesaj, Büyükelçiliğin resmî X hesabında da yayımlandı.

