Londra-Gatwick hattında gece trenleri başlıyor

Londra-Gatwick hattında gece trenleri başlıyor
Özet bulunamadı.

Londra’dan Gatwick Havalimanı’na seyahat edecek yolcular için yaz sezonunda yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. 18 Temmuz Cumartesi gününden itibaren Gatwick Express, hafta sonları gece ve sabaha karşı ek tren seferleri düzenleyecek. Yeni hizmet sayesinde özellikle erken sabah veya gece geç saatlerde uçuşu bulunan yolcuların havalimanına ulaşımı kolaylaşacak.

Deneme kapsamında her cumartesi saat 03.40’ta Londra Victoria İstasyonu’ndan Gatwick Havalimanı’na yeni bir tren kalkacak. Dönüş yönünde ise pazartesi günleri saat 04.35’te Gatwick’ten Victoria’ya ek sefer yapılacak. Uygulama 7 Eylül 2026 tarihine kadar devam edecek.

Hedef: Tatilden daha fazla zaman kazanmak

Gatwick Express’i işleten Govia Thameslink Railway (GTR), yeni seferlerin yolcuların yıllık izinlerinden en verimli şekilde yararlanabilmesi amacıyla planlandığını açıkladı.

GTR Müşteri İlişkileri Direktörü Louis Rambaud, birçok kişinin tatil günlerinin son derece değerli olduğunu belirterek, “Erken sabah ve gece geç saatlerdeki uçuşlara ulaşımı kolaylaştırarak insanların tatillerinden daha fazla zaman kazanmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yetkililer, Londra Victoria ile Gatwick Havalimanı arasında 30 dakikada bir çalışan direkt trenlerin, havalimanındaki hızlı güvenlik geçişi ve premium salon erişimiyle birlikte seyahati daha konforlu hale getirdiğini vurguladı.

Demiryollarında büyük dönüşüm öncesi ilk adım

Yeni gece seferleri, İngiltere’de 2027 yılında kurulması planlanan Great British Railways (Büyük Britanya Demiryolları) öncesindeki müşteri odaklı iyileştirme çalışmalarının bir parçası olarak görülüyor.

Ulaştırmadan sorumlu Bakan Lord Peter Hendy, demiryolu işletmecileri ile Network Rail’in tek çatı altında toplanmasının yolculara daha güvenilir ve planlı ulaşım sağlayacağını belirtti. Hendy, yeni Gatwick Express seferlerinin özellikle erken ve geç saatlerde seyahat eden yolcular için önemli bir kolaylık sunacağını söyledi.

Stansted için de gece trenleri geliyor

Gece ulaşımındaki yenilik yalnızca Gatwick ile sınırlı kalmayacak. 26 Eylül’e kadar cuma geceleri, Stansted Havalimanı ile Tottenham Hale arasında da her 30 dakikada bir gece trenleri çalışacak. Yolcular burada Victoria Hattı’nın Night Tube hizmetine aktarma yapabilecek.

Yetkililer, bu uygulamayla yalnızca otobüs seçeneğine bağımlı kalan Stansted yolcularının çok daha hızlı ve konforlu bir ulaşım imkanına kavuşacağını ifade etti.

Yaz tatili dönemindeki yoğun hava trafiği göz önünde bulundurularak başlatılan uygulamanın başarılı olması halinde, gece tren seferlerinin kalıcı hale getirilmesi de değerlendirilebilecek.

 

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar