Londra-İstanbul uçağında panik: Yolcu, kabin memuru ve kadın yolcuyu ısırdı
AJet’in Londra Stansted Havalimanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gerçekleştirdiği uçuşta, alkollü olduğu öne sürülen bir yolcunun davranışları paniğe neden oldu. Yolcu, iddiaya göre bir kadın yolcuyu rahatsız ettikten sonra kendisini uyaran kabin memuruna ve kadın yolcuya saldırarak ısırdı.
Olay Londra’dan İstanbul’a giden uçakta yaşandı
Olay, AJet’in VF-1990 sefer sayılı Londra Stansted-İstanbul Sabiha Gökçen uçuşunda meydana geldi.
İddiaya göre alkollü olduğu belirtilen yolcu, uçuş sırasında yanında oturan kadın yolcuyu rahatsız etmeye başladı. Kadın yolcu bunun üzerine yaşananları kabin ekibine bildirdi.
Kabin memurunun uyarısına rağmen devam etti
Şikâyet üzerine kabin görevlileri olaya müdahale etti. Ancak yolcunun yapılan uyarılara rağmen davranışlarını sürdürdüğü belirtildi.
Yaşanan gerginlik daha sonra fiziksel saldırıya dönüştü. Yolcunun, kendisine müdahale eden kabin memurunu ve rahatsız ettiği kadın yolcuyu ısırdığı bildirildi.
Pilot polisin uçağı karşılamasını istedi
Uçakta yaşanan olayın ardından pilot, Sabiha Gökçen Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile iletişime geçerek durum hakkında bilgi verdi.
Pilot ayrıca inişin ardından güvenlik güçlerinin uçağı karşılamasını talep etti. Uçak, yaşanan olaya rağmen uçuşunu sürdürerek Sabiha Gökçen Havalimanı’na sorunsuz şekilde iniş yaptı.
Polis ekipleri gözaltına aldı
Uçağın İstanbul’a ulaşmasının ardından polis ekipleri devreye girdi. Saldırgan olduğu belirtilen yolcu uçaktan alınarak gözaltına alındı.
Saldırıya uğrayan kadın yolcu ile kabin görevlisinin de söz konusu kişiden şikâyetçi olduğu açıklandı.
AJet kara listeye aldı
AJet olayın ardından yaptığı açıklamada, saldırıya uğrayan yolcu ve kabin memurunun şikâyetçi olduğunu doğruladı.
Havayolu şirketi ayrıca saldırgan yolcu hakkında şirketin uçuş güvenliği politikası kapsamında işlem yapıldığını belirterek, kişinin kara listeye alındığını ve AJet uçuşlarından men edildiğini duyurdu.
