Londra’da Kayıp Türk Öğretmen Nazire Koreli İçin 20 Bin Sterlin Ödül

Londra’da Kayıp Türk Öğretmen Nazire Koreli İçin 20 Bin Sterlin Ödül
İngiltere’nin başkenti Londra’da bir yıldır kayıp olan Türk vatandaşı Nazire Koreli için umutlu arayış devam ediyor. 55 yaşındaki öğretmen, Eylül 2024’te Welling’deki evinin yakınlarında görüldükten sonra kaybolmuştu. Ailesi, bir yıldır süren belirsizliğin acısını yaşıyor. Koreli’nin bulunması için yardımcı olanlara 20 bin sterline kadar ödül verileceği duyuruldu.
Nazire Koreli’nin kaybolmasının ardından Metropolitan Polisi geniş çaplı bir soruşturma yürüttü. Evinde arama yapıldı, yüzlerce saatlik güvenlik kamerası görüntüsü incelendi. Mart ayında 50’li yaşlarda bir erkek şüpheli gözaltına alınmış ancak kefaletle serbest bırakılmıştı.
Nazire’nin kızı, annesinin kaybolduğu günü “Benim için zaman durdu” sözleriyle anlatırken, “Annem sadece bir öğretmen değil, bir anne, kardeş, büyükanneydi. Onun yokluğunda hiçbir şey eskisi gibi olamaz” ifadelerini kullandı.
Bağımsız yardım kuruluşu Crimestoppers, olası ipuçları için 20 bin Sterlin’e kadar ödül teklif etti. Kuruluş, bilgi verenlerin kimliğinin gizli kalacağını garanti ediyor. Nazire hakkında bilgisi olanların 0800 555 111 numaralı hattı araması ya da crimestoppers-uk.org üzerinden iletişim kurması istendi. Ayrıca polisle 101 numarasından veya @Met CCref CAD 5678 (28 Şubat) referansı ile de iletişime geçilebileceği açıklandı.
#londra #kayıp #nazirekoreli #türktoplumu #ingiltere #haber #gündem #aile #yardım #arama