İngiltere’de Enerji Faturalarına 129 Sterlinlik İndirim Uygulanacak
Londra’da Otobüs Seferlerindeki Değişikliklerin Tam Listesi

Facundo Arrizabalaga/MyLondon
Londra Ulaşım Kurumu (TfL), Ağustos ayı boyunca otobüs hizmetlerinde kapsamlı değişiklikler yapacağını duyurdu. Bu değişiklikler arasında yeni seyahat saatleri ve rota sıklıklarının revizyonu bulunuyor. Güney Londra’daki yol çalışmaları nedeniyle birçok rotada düzenlemeler yapılacak.
TfL yetkilileri, bu değişikliklerin trafik seviyelerini daha iyi yansıtmak amacıyla yapıldığını belirtiyor. Yeni otobüs saatleri ve rotalar, TfL’nin yolculuk planlayıcısı aracılığıyla erişilebilir olacak.
3 Ağustos Cumartesi Gününden İtibaren Geçerli Değişiklikler
- 19 Nolu Hat: Haftanın her günü yeni sefer saatleriyle hizmet verecek ve seyahat süreleri mevcut trafik seviyelerine göre revize edilecek.
- 49 Nolu Hat: Akşam yoğun saatlerinde her 10-11 dakikada bir sefer yapılacak, diğer zamanlarda sıklık değişmeyecek.
- 118 Nolu Hat: Geçici sefer tarifesi kaldırılacak, pazartesiden cumartesiye gündüzleri her 12 dakikada bir, pazar günleri ise akşamları her 20 dakikada bir sefer yapılacak.
- 200 Nolu Hat: Geçici sefer tarifesi kaldırılacak, pazartesiden cumartesiye gündüzleri her 10 dakikada bir, pazar günleri ise akşamları her 12 dakikada bir sefer yapılacak.
- 297 Nolu Hat: Geçici sefer tarifesi tanıtılacak, pazartesiden cumartesiye gündüzleri her 12 dakikada bir, akşamları her 14 dakikada bir, pazar günleri tüm gün her 30 dakikada bir sefer yapılacak.
- E9 Nolu Hat: Geçici sefer tarifesi uygulanacak, pazartesiden cumartesiye gündüzleri her 13 dakikada bir, pazar günleri ve akşamları her 21 dakikada bir sefer yapılacak.
- N19 Nolu Hat: Haftanın her günü yeni sefer saatleriyle hizmet verecek ve seyahat süreleri revize edilecek.
10 Ağustos Cumartesi Gününden İtibaren Geçerli Değişiklikler
- 127 Nolu Hat: Geçici sefer tarifesi kaldırılacak, pazartesiden cumartesiye gündüzleri her 10 dakikada bir, pazar günleri ise akşamları her 15 dakikada bir sefer yapılacak.
- 195 Nolu Hat: Geçici sefer tarifesi kaldırılacak, pazartesiden cumartesiye gündüzleri her 12 dakikada bir, pazar günleri her 15 dakikada bir, haftanın tüm günleri akşamları her 20 dakikada bir sefer yapılacak.
- 427 Nolu Hat: Geçici sefer tarifesi kaldırılacak, pazartesiden cumartesiye gündüzleri her 8 dakikada bir, pazar günleri her 10 dakikada bir, haftanın tüm günleri akşamları her 12 dakikada bir sefer yapılacak.
- 482 Nolu Hat: Geçici sefer tarifesi kaldırılacak, pazartesiden cumartesiye gündüzleri her 20 dakikada bir, pazar günleri ise akşamları her 30 dakikada bir sefer yapılacak.
- E5 Nolu Hat: Geçici sefer tarifesi kaldırılacak, pazartesiden cumartesiye gündüzleri her 12 dakikada bir, pazar günleri ise akşamları her 20 dakikada bir sefer yapılacak.
- H32 Nolu Hat: Geçici sefer tarifesi kaldırılacak, pazartesiden cumartesiye gündüzleri her 12 dakikada bir, pazar günleri ise akşamları her 15 dakikada bir sefer yapılacak.
- S1 Nolu Hat: Geçici sefer tarifesi kaldırılacak, pazartesiden cumartesiye gündüzleri her 15 dakikada bir, pazar günleri ise akşamları her 20 dakikada bir sefer yapılacak.
17 Ağustos Cumartesi Gününden İtibaren Geçerli Değişiklikler
- 170 Nolu Hat: Haftanın her günü yeni sefer saatleriyle hizmet verecek ve seyahat süreleri revize edilecek.
- 243 Nolu Hat: Yeni sefer tarifesi uygulanacak, Cumartesi ve Pazar günleri gündüz sefer sıklığı her 8 dakikada bir olacak. Diğer zamanlarda sefer sıklığı değişmeyecek.
- W7 Nolu Hat: Yeni sefer tarifesi uygulanacak, pazartesiden cumaya yoğun saatlerde her 4-5 dakikada bir, diğer zamanlarda ise her 5-10 dakikada bir sefer yapılacak.
24 Ağustos Cumartesi Gününden İtibaren Geçerli Değişiklikler
- 5, 15 ve 50 Nolu Hatlar: Yeni sefer saatleriyle hizmet verecek ancak saatlerde küçük değişiklikler yapılacak. Otobüsler, pazartesiden cumartesiye gündüz her 12 dakikada bir, akşam ve pazar günleri her 15 dakikada bir sefer yapacak.
- 115 Nolu Hat: Yeni sefer tarifesi uygulanacak, her 10 dakikada bir sefer yapılacak.
- 130, 194, 250 ve 255 Nolu Hatlar: Yeni sefer tarifesi uygulanacak, pazartesiden cumartesiye gündüz her 12 dakikada bir sefer yapılacak.
- 320 Nolu Hat: Yeni sefer tarifesi uygulanacak, küçük değişikliklerle hizmet verecek.
- 410, N15 ve N250 Nolu Hatlar: Yeni sefer tarifesi uygulanacak, küçük değişiklikler yapılacak.
Lewisham’da Yol Çalışmaları
Lewisham’da Lewis Grove ve Lewisham High Street’in bir kısmında kuzeye doğru yol kapatmaları yapılacak. Bu çalışma, 2025 baharına kadar sürecek ve otobüsler için geçici düzenlemeler yapılacak. Müşteriler için geçici otobüs durakları Molesworth Street’te bulunacak.