Londra’nın Merkezinde Bir Kişi Aracını Yayaların Üzerine Sürdü: 4 Yaralı

Londra’nın Merkezinde Bir Kişi Aracını Yayaların Üzerine Sürüldü: 4 Yaralı
Londra’nın merkezinde meydana gelen olayda, bir sürücünün aracını kaldırımda yürüyen yayaların üzerine sürmesi sonucu dört kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Olay, ünlü tiyatro ve sinema bölgesi Shaftesbury Caddesi’nde gece saat 00.45’te yaşandı.
Londra Metropolitan Polisi’nin açıklamasına göre, ters yönde seyreden araç, yayaların üzerine doğru sürüldü. Polis memurları olay yerine hızla müdahale ederek City of London Polisi ile iş birliği içinde 31 yaşındaki sürücüyü dakikalar içinde gözaltına aldı. Sürücü, cinayete teşebbüs şüphesiyle tutuklandı.
Olayın Arka Planı
Polis yetkilisi Stuart Cundy, sürücünün olaydan önce bir gece kulübünde çıkan kavgaya karıştığını ve bu durumun saldırıya neden olmuş olabileceğini belirtti. Yapılan incelemelerde olayın münferit bir eylem olduğu ve terörle bağlantısının bulunmadığı teyit edildi.
Bu üzücü olay, Londra’nın yoğun bölgelerindeki güvenlik tedbirlerini bir kez daha gündeme getirirken, polis olayın tüm yönlerini aydınlatmak için soruşturmayı sürdürüyor.