• 18/08/2025

Maliye Bakanı Rishi Sunak’tan hanelere fatura desteği duyurusu

 Maliye Bakanı Rishi Sunak’tan hanelere fatura desteği duyurusu

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, , hanelerin “büyük çoğunluğunun” yükselen enerji faturaları nedeniyle 350 sterlinlik yardım alacağını duyurdu.

Rishi Sunak, uygun olanların Nisan ayında belediye vergi faturasında 150 sterlin indirim ve Ekim ayında enerji faturalarında 200 sterlin daha indirim alacağını söyledi.

Şansölye, parlamento Avam Kamarası’nda yaptığı açıklamada demeçte, ikinci miktarın önümüzdeki Nisan ayından başlayarak beş yıl içinde geri ödeneceğini söyledi.

Bu uygulamayla, Nisan ayındaki fiyat artışlarının etkisinin sınırlanması amaçlanıyor ancak para önümüzdeki yıllarda tüketicilerden geri alınacak ve böylece enerji fiyatları düştükçe krediler geri ödenebilecek.

A, B, C ve D belediye vergi gruplarındaki 15 milyondan fazla hane, devlet hibeleriyle finanse edilen bir indirim almış olacak.

Sunak, “Hükümetin salgın boyunca İngiliz halkının arkasında durması gibi, biz de insanların karşı karşıya oldukları en büyük maliyetlerden biri olan enerjiyle başa çıkmalarına yardımcı olacağız” dedi.

İLGİLİ HABERLER