Notting Hill Karnavalı: Londra’da Renk ve Müzik Cümbüşü

 Notting Hill Karnavalı: Londra’da Renk ve Müzik Cümbüşü

Notting Hill Karnavalı: Londra’da Renk ve Müzik Cümbüşü

Avrupa’nın en büyük sokak festivali olan Notting Hill Karnavalı, ikinci gününde Londra’yı adeta bir Karayip sahnesine dönüştürdü. Ana geçit töreniyle başlayan kutlamalarda sokaklar dans, müzik ve rengarenk kostümlerle doldu.

Pazar günü çocukların ön planda olduğu “Çocuk Günü” kutlamalarının ardından, Pazartesi günü Trinidad ve Tobago, Jamaika, Barbados, St Lucia, Haiti ve Grenada kültürlerini yansıtan gruplar sahne aldı. Brezilya’dan samba okulları ve davul grupları da coşkuyu artırdı.

74 yaşındaki katılımcı Jeff Sam, “Brezilyalı, Karayipli ve dünyanın dört bir yanından gelen grupları görmek muhteşem. Bu, hayatınızda unutamayacağınız bir gün” dedi. Kostüm sanatçısı Lauren ise yaklaşık 500 taşla süslü tacını kendi elleriyle hazırladığını söyledi.

Festival boyunca 1 milyondan fazla ziyaretçi bekleniyor. 26 dereceyi bulan sıcak havada kalabalıklar dans ederken, sokaklarda mangal kokuları yükseldi.

Saat 15.00’te, Grenfell Tower yangınında hayatını kaybeden 72 kişi ve karnavalın geçmişindeki kayıplar için 72 saniyelik saygı duruşu yapıldı.

Organizasyon başkanı Ian Comfort, karnavalın “şimdiye kadar güvenli ve görkemli geçtiğini” belirtti ancak devlet desteğinin önemine dikkat çekti. “Fon olmadan kostümler olmaz, geçit töreni olmaz” dedi.

Temizlik ekipleri yalnızca Pazar gecesi 150 tondan fazla atık topladı; festivalin ardından toplam 300 ton çöpün kaldırılması bekleniyor.

#NottingHillCarnival #Londra #KarayipKültürü #Festival #Carnival2025 #Grenfell72

İLGİLİ HABERLER