Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan Londra Çıkarması
Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan Londra Çıkarması
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Brüksel ve Londra’ya gerçekleştireceği ziyaretlerle Türkiye’nin Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık ile ekonomik ve ticari ilişkilerinde yeni iş birliklerinin önünü açmayı hedefliyor. Bakanlıktan edinilen bilgilere göre Bolat, ilk durağı olan Brüksel’de Türkiye–AB ticari ve ekonomik ilişkilerini ele alacak kapsamlı temaslarda bulunacak.
Ziyaret, Gümrük Birliği’nin 30. yılının tamamlandığı ve küresel ticarette belirsizliklerin arttığı bir dönemde kritik önem taşıyor. Bolat’ın, Avrupa Komisyonu’nun ticaret ve ekonomi alanındaki üst düzey isimleriyle yapacağı görüşmelerde, Türkiye’nin Avrupa’nın yeni ekonomik güvenlik, rekabetçilik, yeşil dönüşüm ve dijitalleşme politikalarındaki rolü masaya yatırılacak. Ayrıca Türkiye’nin AB tedarik zincirlerine entegrasyonunun stratejik önemi ele alınacak.
Bakan Bolat, 8 Ocak’ta Londra’ya geçerek Türkiye–Birleşik Krallık Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi’nin 8. Dönem Toplantısı’na katılacak. Toplantıya, İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Peter Kyle ile birlikte eş başkanlık edecek Bolat’ın, iki ülke arasında belirlenen 40 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşılması için yol haritasını ele alması bekleniyor.
Bu kapsamda, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın güncellenmesine yönelik müzakereler öncesinde kapsamlı istişareler yapılacak. Programın sonunda JETCO Protokolü ve Eylem Planı’nın imzalanması, ayrıca Türk ve İngiliz iş dünyası temsilcileriyle iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesi öngörülüyor.
#ticaret #ekonomi #ab #ingiltere #isbirligi













