73. Emmy Ödülleri’ne “The Crown” damgasını vurdu

“Televizyonun Oscarları” olarak adlandırılan Emmy Ödülleri’nin 73üncüsü Los Angeles’ta düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini buldu. Törene Netflix yapımı “The Crown” ve “The Queen’s Gambit” ile komedi dalında Apple TV yapımı “Ted Lasso” damgasını vurdu.
En iyi dizi dalında The Crown, en iyi mini dizi dalında ise The Queen’s Gambit ödüle layık görüldü. Her iki yapım da 11’er ödülle törenden ayrıldı.
İngiliz kraliyet ailesini anlatan The Crown dizinin yaratıcısı ve yazarı Peter Morgan, yönetmeni Jessica Hobbs, iki başrol oyuncusu; kadınlarda Kraliçe II. Elizabeth’in orta yaş dönemini canlandıran Olivia Colman, erkeklerde ise Prens Charles’ı canlandıran Josh O’Connor ve iki yardımcı oyuncusu; kadınlarda İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher’ı canlandıran Gillian Anderson ve erkeklerde Prens Philip’i canlandıran Tobias Menzies ödül kazandı.