Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar artık daha erken yardım alacak

 Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar artık daha erken yardım alacak

İngiltere hükümeti, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların yeni sistem kapsamında daha erken bir aşamadan itibaren okulda daha iyi yardım alacağını duyurdu.

İngiltere Eğitim Bakanlığı planları, ebeveynlerin çocukları için daha hızlı ek destek almalarına yardımcı olmak için evrak işlerinin dijitalleştirilmesini içeriyor.

Özel Eğitim İhtiyaçları ve Engellilik (SEND) destek sistemine ilişkin gecikmiş olduğu düşünülen inceleme sonrası bu kararın alındığı belirtildi.

Geçen yıl, İngiltere’de 1,4 milyon öğrencinin özel eğitim ihtiyacı olduğu ve bu oranın 2017’den beri arttığı ifade edildi.

Eğitim Bakanı Nadhim Zahawi, BBC News’e erken müdahalenin planların odak noktası olduğunu SEN’li çocukların ilerlemesini izleyen ve değerlendiren SEN koordinatörleri (Sencos) olmak üzere 5 bin erken sınıf öğretmenini daha eğiterek başarılacağını söyledi.

Zawahi, planlar, “ülke çapındaki ailelere, çocuklarının eğitim yolculuğunda çok erken dönemden itibaren, ihtiyaç düzeyleri ne olursa olsun, yerel okullarının yüksek kaliteli bir destek sunacak şekilde donatılacağı konusunda güven verecek” dedi.

Eğitim Bakanlığı, teklifleri desteklemek için 70 milyon sterlinlik yeni fonun kullanılacağını söyledi.

İLGİLİ HABERLER