Londra’daki Ortaokullar Akıllı Telefonları Yasaklamak İçin Bir Araya Geliyor

Mixmike/Getty Images
Londra’daki 17 ortaokul, çocukluk döneminin akıllı telefonlarla geçmesine yönelik artan endişeleri göz önünde bulundurarak, bu cihazlardan vazgeçme kararı aldı.
Southwark’taki 20 devlet ortaokulunun 17’si, akıllı telefon kullanımını azaltmak için bir araya gelerek toplu bir eylem başlatıyor. Bu adımın, 13.000’den fazla öğrenciyi etkileyeceği belirtiliyor.
Olumsuz Etkiler
Okullar, akıllı telefon ve sosyal medya kullanımının gençler üzerindeki olumsuz etkilerini anlatmak için ailelerle ve öğrencilerle işbirliği yapacak. Bu etkiler arasında zihinsel sağlık sorunları, ekran bağımlılığı, uyku düzeni bozukluğu ve güvenlik riskleri bulunuyor.
Okul Yöneticilerinin Görüşleri
City of London Akademisi Başöğretmeni Mike Baxter, çocukların refahı ve eğitimi üzerinde akıllı telefonların olumsuz etkilerini gözlemledikten sonra bu karara varıldığını belirtti.
Uygulama
Okullar, öğrencilerin okul saatleri boyunca akıllı telefon kullanımını sınırlamak için bir dizi önlem alıyor. Telefonlar, okul günü boyunca kullanıldığında el konulacak ve akıllı telefonlar hafta sonuna kadar veya ebeveynler tarafından teslim alınana kadar geri verilmeyecek.
Bu karar, Güney Londra’daki gençlerin refahını ve başarısını artırmayı hedefliyor. İlçedeki okullar, bu konuda aileleri bilinçlendirmenin önemine inanıyor ve topluluklarına olumlu bir etki yapmayı amaçlıyor.
Ulusal ve Uluslararası Eğilimler
Çocuklar arasında akıllı telefon kullanımının azaltılması için benzer çabalar dünya çapında artıyor. Birleşik Krallık’ta, ebeveynler arasında çocuklarına akıllı telefon vermemek için “anlaşmalar” yapma eğilimi artıyor.