• 14/07/2025

MÜSİAD UK Liderliğinde İngiltere Lordlar Kamarası’nda Kritik Ticaret Buluşması

 MÜSİAD UK Liderliğinde İngiltere Lordlar Kamarası’nda Kritik Ticaret Buluşması

MÜSİAD UK Liderliğinde İngiltere Lordlar Kamarası’nda Kritik Ticaret Buluşması

MÜSİAD UK’nin öncülüğünde, Baroness Uddin’in ev sahipliğinde İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası’nda 25 Haziran 2025’te düzenlenen “Engelsiz Ticarete” başlıklı yuvarlak masa toplantısı, Türkiye–Birleşik Krallık ticaretinde yeni bir dönemin sinyalini verdi. Etkinlikte parlamenterler, iş insanları, yatırımcılar ve STK temsilcileri bir araya geldi.

Toplantıda konuşan MÜSİAD UK Başkanı Türkan Akbaş, mevcut Serbest Ticaret Anlaşması’nın yalnızca mal ticaretini kapsadığını, hizmetler, kamu alımları, dijital ticaret gibi alanların da kapsama alınması gerektiğini vurguladı. MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, Türkiye’nin üretim gücüyle Birleşik Krallık’ın finansal kapasitesinin stratejik ortaklık yaratabileceğini belirtti.

Pladis CEO’su Özgür Kölükfakı ve TIOGA Foods Direktörü Dr. Murat Bayizit, gıda ve tarım sektörlerinde STA’nın etkilerine değinirken, Özlem Bacak çevresel sürdürülebilirlik ve yeşil ticaretin anlaşmaya dahil edilmesi çağrısı yaptı.

Toplantı, STA’nın kapsamlı bir şekilde güncellenmesi ve ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesi yönünde güçlü mesajlarla sona erdi.

İLGİLİ HABERLER