Okullarda cinsel taciz şikayetleri arttı; polis harekete geçti

 Okullarda cinsel taciz şikayetleri arttı; polis harekete geçti

İngiltere’de çok sayındaki öğrencinin okullarda cinsel taciz yaşadıklarını iddia etmesi üzerine eğitim ve çocuk hizmetlerinden sorumlu kamu kurumu Ofsted’in “acilen soruşturma başlatması” çağrısı yapıldı.

The Guardian’ın haberine göre; Muhafazakâr Parti’den Maria Miller, konuya ilişkin 2016’da da bir rapor hazırladığını ancak “korku verici bir kültürün okullarda yerleşmesine göz yumulduğundan” endişe duyduğunu söyledi. Cinsel taciz ve saldırıya maruz kalanların, isimlerini gizli tutarak paylaşım yapabilecekleri bir internet sitesi olan Everyone’s Invited (Herkes Davetli) geçen yıl açıldı.

Açıldığından bu yana sitede 6 bini aşkın paylaşım yapıldı. İngiltere’de polis, şikâyetlerinin araştırılması için harekete geçti.

İLGİLİ HABERLER