‘Söz verilen herkesi Afganistan’dan tahliye edemeyiz’

 ‘Söz verilen herkesi Afganistan’dan tahliye edemeyiz’

İngiltere’nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, Afganistan’dan son tahliye uçaklarının pazar günü ayrılabileceğini ancak söz verilen herkesin tahliye edilemeyeceğini açıkladı.

Radio 4’e açıklama yapan Heappey, hava köprüsünün 2-5 gün içinde kapanabileceğini belirterek, “Kesinlikle herkes dışarı çıkana kadar bekleme imkanımız yok. Burada Savunma Bakanlığı’ndaki herkesi geceleri uyanık tutan bir gerçek var. O da, herkesi kesinlikle dışarı çıkaramayacağımız gerçeği.” diye konuştu.

JOHNSON: TOPLAMDA 20 BİN KİŞİ ALINACAK

Başbakan Boris Johnson, İngiltere’nin Afganistan’dan ayrılmak isteyen 20 bin kişiyi alacağını, 5 bin kişinin gelecek 12 ay içinde, geri kalanların ise gelecek 5 yılda kabul edileceğini açıklamıştı.

Ancak, Taliban’ın başkent Kabil’de kontrolü ele geçirdiği pazar gecesi ile cuma sabahı arasında Kabil’den 2 bin 163 kişi tahliye edilebildi. Son haftalar dahil tahliye edilenlerin toplam sayısı ise yaklaşık 3 bin 800 oldu.

İLGİLİ HABERLER