Truss: Vergileri azaltacak cesur bir plan sunacağım

İngiltere’nin yeni başbakanı Liz Truss, partisinin yeni lideri olarak seçilmekten onur duyduğunu dile getirerek, rakibi eski Maliye Bakanı Rishi Sunak’a da saygılarını sundu.
Konuşmasında, “dostum” olarak hitap ettiği Boris Johnson’a da teşekkür eden Truss, “Boris, Brexit’i yaptın, (ana muhalefetteki İşçi Partisinin eski lideri) Jeremy Corbyn’i ezdin, aşıyı çıkardın ve (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin’e karşı çıktın. Kiev’den Carlisle’a kadar takdir ediliyorsun.” ifadelerini kullandı.
Truss, partisinin gelecek iki yıl içerisinde seçmenlere verdiği sözü yerine getireceği taahhüdünde bulunarak, “Parti lideriniz olarak, büyük ülkemizde oy verenlere söz verdiğimiz şeyi yerine getirme niyetindeyim.” ifadesini kullandı.
VERGİLERİ AZALATACAK CESUR BİR PLAN
Vaatlerine ilişkin ise “Vergileri azaltacak ve ekonomimizi büyütecek cesur bir plan sunacağım.” diyen Truss, artan enerji faturaları konusunda, sadece faturalarla değil, aynı zamanda uzun vadeli enerji tedarik sorunlarıyla da ilgileneceğini söyledi.
İngiltere’de 7 Temmuz’da Boris Johnson’ın istifasının ardından iktidardaki Muhafazakar Parti üyelerinin yaptığı oylama sonucunda, Liz Truss 81 bin 326 oy alırken, rakibi Rishi Sunak 60 bin 399 oyda kaldı.
Böylelikle, parti içerisindeki liderlik yarışını kazanan Truss, aynı zamanda ülkenin yeni başbakanı olmaya hak kazandı.