• 18/03/2025

Türk doktor Alptekin Aydın Oxford Üniversitesi’nde otizm semineri gerçekleştirdi

 Türk doktor Alptekin Aydın Oxford Üniversitesi’nde otizm semineri gerçekleştirdi

Londra’da çalışmalarını sürdüren Uzman Nöropsikolog Alptekin Aydın, Oxford Üniversitesi’nde otizmli çocukların tedavisi konulu seminer ve çalıştay düzenledi.

Cosmos Health organizasyonuyla; Otizm, DEHB ve Öğrenme Güçlüğü (LD) olan çocukların tedavisine odaklanan etkinlik büyük ilgi görürken, alanlarında uzman bilim insanlarını da bir araya getirdi.

Oxford Üniversitesi’nden Araştırmacı Dr. Ali Yıldırım, Maastricht Üniversitesi’den Bilişsel Sinirbilim Uzmanı Prof. Dr. Alexander Sack, seminerde konuşmacı olarak yer aldılar.

Otizm, DEHB ve Öğrenme Güçlüğü (LD) olan çocukların qEEG fonksiyonel beyin taraması tedavisi, rTMS, tDCS ve davranışsal terapi kombinasyonu konularında bilimsel gelişmeler ve tedavi yöntemleri masaya yatırıldı.

Başarılı ve verimli bir seminer olduğunu dile getiren Uzman Nöropsikolog Aydın, katılımcılara teşekkür ederken, “otizmli çocukların tedavisinde umut olacak en güncel bilimsel çalışmaların değerlendirildiği ve bilgi alışverişinin yapıldığı verimli bir seminer ve çalıştay” geçirdiklerini belirtti.

EN İYİ PSİKOLOG ÖDÜLÜ ALDI

İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan  ve 2013 yılında Londra Kings College Üniversitesi Psikiyatri, Psikoloji ve Nöroloji ana bilim dalında Bağımlılık, Nöroloji ve Farmakoloji çalışmaları üzerine uzmanlığını aldı. Aynı zamanda doktorasına Maastricht üniversitesin de  Prof. Dr. Alexander Sack supervizyonun da rTMS ve tDCS ile yapılan otizm ve öğrenme güçlüğü tedavisinde devam ediyor.

Oxford ve Maastricht Üniversitesi iş birliği ile özel gereksinimli bireylerde ‘Otizm-Öğrenme Güçlüğü Tedavisi’ için klinik çalışmalarına devam eden Dr. Aydın, uluslararası TMS klinik sertifikasyon programını başarıyla tamamlayan ilk Türk uzman psikolog oldu. 2021 yılında verilen ‘Uluslararası Zirve Ödülleri’ kapsamında ‘Avrupa’nın En İyi Uzman Psikoloğu’ ödülünü almıştı.

İLGİLİ HABERLER