İngiltere’nin Covid Aşısı Başkanı: Milyonlarca insanı öldürecek yeni bir pandemi çok yakın
İngiltere’de market alışverişi faturalarındaki cep yakan artış sürüyor

İngiltere’de geçim sıkıntısının mevcut şekilde devam emesi halinde, market alışverişi faturalarının yıllık ortalama 180 sterlin artacağı öngörüldü.
Kantar adlı danışmanlık firması, yıllık market enflasyonunun son dört hafta içinde Aralık ayındaki %3,5’ten %3,8’e yükseldiğini tespit etti.
Geçen ay tuzlu atıştırmalıklar, taze sığır eti ve cips satışları artarken bira, domuz pastırması ve vitaminler düşerken, vegan ürünleri ve düşük alkol içeren ürünler yükseldi.
Kantar’ın yöneticilerinden Fraser McKevitt konuyla ilgili şunları söyledi: “Fiyatlar birçok cephede yükseliyor ve haftalık mağaza alışverişlerinde bir istisna değil. Alışveriş yapanların geçen yıl ile bu yıl tam olarak aynı ürünleri aldığını varsayan market fiyat enflasyonu bu ay yeniden yükseldi. 12 aylık bir süre boyunca ele alındığında, fiyatlardaki bu %3.8’lik artış, ortalama hane halkının yıllık market faturasına fazladan 180 sterlin ekleyebilir.”
Ulusal İstatistik Ofisi’ne göre tüketici fiyat enflasyonu 30 yılın en yüksek seviyesi olan %5,4’te ve İngiltere Merkez Bankası’nın Nisan ayına kadar yaklaşık %6’ya ulaşacağı tahmin ediliyor.