Başbakan Boris Johnson ’30 bin yeni iş’ duyurusu yapacak

İngiltere hükümeti, Salı günü (bugün) açıklanacak yabancı yatırım anlaşmalarının yaklaşık 30 bin yeni iş olanağı ortaya çıkaracağını açıkladı.
Başbakan Boris Johnson’ın Londra’da 200’den fazla işletme yöneticisini bir araya getiren Küresel Yatırım Zirvesi’nin açılışında 9,7 milyar sterlin değerinde 18 yeni anlaşmayı da duyuracağı belirtildi.
Yatırımların, rüzgar ve hidrojen enerjisi, sürdürülebilir evler ve karbon yakalama gibi sektörleri içereceği öğrenildi.
ARALARINDA ‘GETİR’ DE VAR
Başbakan, yatırımcıların “İngiltere’deki büyüme ve yenilik için büyük potansiyeli” fark ettiğini belirterek İspanyol enerji firması Iberdrola, lojistik firması Prologis ve Türkiye’den gıda kuryesi Getir gibi şirketlerden gelen yatırımların İngiltere’nin ekonomik toparlanmasına güç vereceğini ve hükümetin seviye atlama gündemine ulaşmasına yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.