Gündemden düşmeyen feribot şirket için bu kez de “maaş oyunu” iddiası

P&O Ferries, yeni işe aldığı acente personeline daha da düşük ücretleri kabul ettirmeye çalıştığı yönündeki iddialara yanıt verdi.
RMT Sendikası, Dover’daki yeni işçilerden haftalar önce imzaladıkları sözleşmeleri daha düşük ücretle değiştirerek yeni sözleşmeler imzalamalarının istendiğine dair raporlar aldığını söyledi.
P&O Ferries’i Denizcilik ve Sahil Güvenlik Ajansı’na bildirdi ve bu da yeni işçilerin ücretlerini korumasını sağladı.
Ancak P&O Ferries, BBC’ye “hiçbir acente denizcisinden indirimli ücretleri kabul etmesi istenmediğini” söyledi.
Mart ayında 800 işçiyi haber vermeden işten çıkarmak ve yerlerine daha ucuz taşeron işçileri getirmekle eleştirilen şirket, yeni denizcilerin “ücretlerini değiştirme veya düşürme planları” olmadığını söyledi.
Pazartesi günkü açıklama, Ulusal Demiryolu, Denizcilik ve Taşımacılık İşçileri Sendikası’nın (RMT), Dover’daki Spirit of Britain feribotunda geçen ay işten çıkarılan personelin yerine işe alınan bir denizcinin sendikayla temasa geçerek yardım istemesi sonrası geldi.