• 17/04/2025

Londra’da Müslüman Mezarlığına Saldırı: 100’e Yakın Mezar Tahrip Edildi

 Londra’da Müslüman Mezarlığına Saldırı: 100’e Yakın Mezar Tahrip Edildi

Londra’da Müslüman Mezarlığına Saldırı: 100’e Yakın Mezar Tahrip Edildi

İngiltere’nin başkenti Londra’da Müslümanlara ait bir mezarlık saldırıya uğradı. Brent Belediyesi’ne bağlı Carpenders Park Lawn Mezarlığı’nda yaklaşık 100 mezarın tahrip edildiği, zarar gören kabirler arasında çocuk ve bebek mezarlarının da bulunduğu bildirildi. Yetkililer, saldırının İslamofobik bir nefret suçu olabileceğini değerlendiriyor.

12 Nisan Cumartesi günü gerçekleştiği tahmin edilen olay sonrası, Hertfordshire Polisi geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Mezarlık çevresinde güvenlik önlemleri artırılırken, polis ve Brent Belediyesi iş birliğiyle bölgeye ek devriyeler sevk edildi. Brent Belediyesi, bu “korkunç suç” hakkında bilgisi olanlara polise başvurmaları çağrısında bulundu.

Bir sivil toplum kuruluşu sözcüsü, “Bu saldırı yalnızca mezar taşlarına değil, doğrudan inançlarımıza ve toplumumuzun huzuruna yönelmiştir,” diyerek olayın İslamofobik nefret suçu olarak kabul edilmesini talep etti. Brent Belediyesi ise mağdur ailelerle temasa geçerek başsağlığı diledi ve yaşanan üzüntünün tarif edilemez olduğunu vurguladı.

İLGİLİ HABERLER